Slovenija i Velika Britanija stavile Hrvatsku na crvenu listu

Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu.

kako prenosi portal index.hr prvo je stigla vijest da je Britanija stavila na crvenu listu, a odmah potom stigla je i vijest iz Slovenije.

Hrvatska je službeno od ponoći na slovenačkoj crvenoj listi, a to znači da će svi koji ulaze u Sloveniju iz Hrvatske, uključujući i slovenačke državljane, morati u dvosedmičnu izolaciju. Tranzit kroz Sloveniju će i dalje biti moguć.

Slovenci će se s odmora bez obvezne karantina moći vratiti najkasnije u ponedjeljak.

Sličan scenario očekuje i sve one koji će iz Hrvatske ići u Veliku Britaniju, uključujući i Britance koji se vraćaju s odmora. Svi koji u Britaniju ulaze iz Hrvatske moraće u 14-dnevni karantin, rekao je ministar saobraćaja Grant Shapps.

Kako je napisao na Twitteru, mjera stupa na snagu u subotu, u 04:00 sati po britanskom vremenu

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti