Službenici katastra kod tužioca

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Tivat su danas, 29. aprila 2014. godine, Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv: 

- V.G. (60), rođenog u Dvoru – Republika Hrvatska, nastanjenog u Podgorici, i
- O.P. (34) iz Nikšića, 

zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da su V.G, u svojstvu v.d. načelnika Uprave za nekretnine – PJ Tivat, i O.P, i svojstvu službenika zaduženog za vođenje upravnog postupka u Upravi za nekretnine – PJ Tivat, počinili krivično djelo na način što su 10. oktobra 2008. godine donijeli rješenje o promjeni uknjižbe prava na nepokretnosti koje su evidentirane u KO Đuraševići, čime su dvije katastarske parcele nezakonito upisali na ime jednog pravnog lica.

Sumnja se da su oni, između ostalog, promjenu uknjižbe izvršili na osnovu ugovora između oštećenog M.R. iz Kraljeva i pravnog lica, koji nije bio ovjeren niti potpisan od strane oštećenog, kao i na osnovu punoći M.R. koje je on dao jednom fizičkom licu a koje nije moglo da predstavlja pravni osnov za promjenu uknjižbe.

Osim toga, podaci iz ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, na osnovu kojih je izvršena promjena uknjižbe, nisu u saglasnosti sa podacima navedenim u katastru nepokretnosti jer je predmet više ugovora o kuproprodaji bila katastarska parcela ukupne površine od 35.018 m2, dok je u katastru evidentirano da ista parcela ima ukupnu površinu od 34.402 m2.

Sumnja se da je izvršenjem ovog krivičnog djela nastupila materijalna šteta po oštećenog M.R. u iznosu od 348.000 eura, koliko iznosi ukupna kupoprodajna vrijednost nepokretnosti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti