Najveća regionalna Internet konferencija Spark.me

Spark.me

Najveća regionalna Internet konferencija Spark.me, počela je juče u Bečićima, a posvećena je promociji i unapređenju Interneta i svim vrijednostima koje globalna mreža donosi javnosti. Zamišljena je kao interaktivna konferencija, dizajnirana da otključa kreativnost posjetilaca, omogući im učenje od međunarodno priznatih govornika i osmišljavanje originalnih biznis ideja.

Predsjednik i član borda u brojnim startapovima koji se bave visokom tehnologijom, i predsjednik Kluba 100 Technion Alumni organizacije dr. Ilaj Oper iz Izraela u svojoj prezentaciji dao je osvrt na makro sliku inovacija u svijetu, što je, kako je kazao, jako važno za sagledavanje nove moderne ekonomije i napretka.


“Ja vjerujem da bez razvoja, napretka i inovacija nema dobre ekonomije. Uzimam za primjer Crnu Goru u kojoj se danas nalazim, veličina nije bitna za inovacije. Svako može imati sjajnu ideju, kako ovdje tako i u Njujorku. Izvrsnost je jako važna, bez toga ne možete napredovati u svijetu. Vi ovdje imate sve predispozicije da razvijete izvrsne sisteme u nauci, obrazovanju, industriji i drugim oblastima. Ovakvi događaji daju podstrek ka tome, jer tehnologija je pokretačka snaga inovacija”, kazao je.


Direktor razvoja za About.me iz SAD, govorio o pravljenju proizvoda kakve žele ljudi, sa fokusom na korisnike. Njegov glavni savjet je da se valorizuje ideja prije nego se krene u njenu realizaciju.

“Morate prvo da razgovarate sa korisnicima, da čujete šta oni žele i trebaju, i tek kada dobijete pozitivnu reakciju, idite u realizaciju“, poručio je.

Misija Spark.me je poboljšanje regionalnog kvaliteta života ljudi, i to podizanjem nivoa svijesti o Internetu i njegovim mogućnostima kroz edukaciju, takmičenje, druženje i dodjelu priznanja najzaslužnijima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti