Središnja Istra - turistički promet na nivou prošle godine

I dok crnogorski turizam u postsezonu gleda kao spas kako bi se koliko toliko mogli dočepati magične brojke od 30 odsto prošlogodišnjeg prometa, središnja Istra već se hvali svojim turističkim brojkama u avgustu.


Kako prenosi Jutarnji list, središnja Istra je dostigla prošlogodišnji promet.


"Od 1. do 20. avgusta ostvarila je 62.339 noćenja što je samo šest odsto manje nego lani, a ovdje je odmaralo, prije svega u vilama i kućama za odmor s bazenima, 7.605 turista što je samo osam odsto manje nego u avgustu prošle godine. Još jedan dokaz da su ove godine kvalitetne kuće bile hit. Zanimljivo je i da je u avgustu u unutrašnjosti Istre bilo čak 18 odsto više njemačkih turista. Slijede ih domaći gosti s 10 odsto udjela, te Austrijanci, Belgijanci,Holanđani i Poljaci. U principu ostaju sedam dana. Inače, ove je godine na ovom području 11 odsto više smještajnih jedinica nego godinu ranije. Trenutno središnja Istra raspolaže s 913 objekata i 5.281 kreveta.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti