Sredozemni inćuni sele u Sjeverno more

Jata inćuna koji uobičajeno žive u Sredozemlju viđena su u Sjevernom moru, u moru obale Essexa, izvjestio je u nedjelju BBC prenoseći izvještaj Centra za okolinu, ribarstvo i akvakulturu (CEFS) u Lowestoftu.

Angler Richard Holgate, koji godinama ribari u tom području, kazao je da je na mulu kod Waltona prvi put ulovio inćune.

"U 40 godina koliko lovim ribu nikada ih prije nisam vidio", rekao je Holgate.

CEFS je priopštio da su neke vrste riba emigrirale u Sjeverno more zbog podizanja temperature mora.

"Visoke temperature u Engleskoj pridonijele su podizanju temperature mora za prosječno četiri stepena Celzijusa, na oko 21 stepen Celzijusa", kazala je PR dodajući da je to i prosječna temperatura Sredozemnog mora.

Inćuni su nastanili bistre plićake i za sada nisu viđeni na otvorenom moru.

Izvor: Hina

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti