Stekli se uslovi za izgradnju golf terena

Skoro sedmogodišnja agonija oko početka realizacije projekta izgradnje prvog golf terena u Crnoj Gori na brdu Spas, mogla bi biti prekinuta. Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, najavio je da bi belgijeski investitor Žan Luk Dumortije mogao do kraja godine da konačno podnese zahtjev za dobijanje građevinske dozvole.

Kako je kazao Rađenović, Opština Budva obezbijedila je sve uslove za izgradnju golf terena na brdu Spas.

 

„Investitor će narednih sedmica i zvanično zatražiti dozvolu za početak gradnje“, najavio je Rađenović.

 

Dumortije je prije sedam godina kupio zemljišni kompleks na brdu Spas od skoro 80 hektara, koji je upisao na njegovu firmu DOO ,,Hill Spas-Budva. Sa druge strane, mještani Seoca su, pred kotorskim sudom u odvojenim parnicama koje vode, dobili sudski spor, kojim su dokazali da oko 60. 000 kvadrata koje je Dumortije kupio od njihovog rođaka, zapravo nijesu ni pripadali tom čovjeku.

 

Prema planskom dokumentu, u zoni Lokalne studije lokacije „Spas“, planirani su za turizam hotel 25. 690 kvadrata, turističko stanovanje vile sa pet zvjezdica 100. 982 kvadrata, vile sa četiri zvjezdice 109. 408 kvadratnih metara, golf teren površine 452. 439 kvadrata. Predviđen je i Aqua park na površini od 49. 080 kvadrata.

 

„Sport, rekreacija, zelene površine na 87. 989 kvadratnih metara, zelene površine- prirodni predio na 127. 665 metara kvadratnih, saobraćajne površine, saobraćajnice i trotoari na 34. 542 kvadrata, saobraćajna površine- koridor brze saobraćajnice od 3. 425 kvadrata i pješačke staze površine 2. 684 kvadrata“, navodi se u planskom dokumentu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti