Studijska posjeta novinara iz Srbije

Na poziv Turističke organizacije opštine Budva, u organizaciji „Balkan media tima“ iz Beograda, u Budvi su od 14. do 16. juna boravili novinari i fotoreporteri iz Srbije, predstavnici medijskih kuća: Beta, TV Prva, Dnevnik NS, Večernje novosti, TV Pink, Radio Beograd, Politika, Ilustrovana politika, Studio B, Tanjug, Rokselanin kofer, Color Media Communications, Srpski telegraf i Putovanje za dvoje.

Novinari su tokom dva dana boravka u Budvi bili u prilici da se upoznaju sa kulturno istorijskim vrijednostima i potencijalima Budve i Petrovca, da posjete manastir Praskvicu i uživaju u seoskom domaćinstvu i ukusnim jelima iz ovih krajeva.


NVU „Sveti Stefan – naš dom“ približio im je način pravljenja tradicionalnih poslastica, poput: ruštula, sirnice i patišpanja.
Sa direktorom TOB-a Mladenom Franovićem novinari su razgovarali o predstojećoj sezoni i manifestacijama koje su planirane do kraja godine. Direktorka JU „Grad teatar“ Milena Lubarda Marojević predstavila je plan i program 32. festivala, dok je o strukturi gostiju i rezervacijama za 2018. u HG „Budvanska rivijera“ više govorila Jelena Kaluđerović, PR menadžer najvećeg hotelskog preduzeća u Crnoj Gori.
„Cilj nam je posvetiti se medijima u periodu pred ili post sezone, kada lagano i sa punom pažnjom možemo da im predstavimo sve potencijale budvanske rivijere, da ih upoznamo sa svim krajevima naše lijepe opštine, počevši od najstarijeg urbanog jezgra, preko raskošnog zaleđa, pa sve do Petrovca i netaknute buljaričke plaže. Nadamo se da smo bili dobri domaćini i da će novinarke i novinari u svoje redakcije i tekstove koji će uslijediti prenijeti utiske iz jedne mirnije i opuštenije Budve. Ovih dana u našem gradu boravi oko 30.000 registrovanih gostiju, ali gužva još uvijek nije velika i turisti mogu uživati u blagodetima izuzetno toplog mora i prijatnih večeri.“ – istakao je Mladen Franović, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti