Sve češće organizovanje čišćenja obale. Bravo!

U poslednje vrijeme smo svjedoci podizanja svijesti o zaštiti okoline, kako kod kompanija, tako i kod pojedinaca. Tako su aktivisti NVO Sveti Stefan samostalno organizovali čišćenje spomen česme kod vile Topliš. U Porto Montenegru je, već standardno, organizovano čišćenje na lokacijama: Verige – Opatovo, Seljanovo od hotela Kamelija do ponte Seljanovo, Tivat od hotela Mimoza do hotela Palma, lučica Kalimanj – plaža Belane – Župa. A Eko delfin iz Kotora će u utorak organizovati čišćenje priobalnog područja risna. Samo da kažemo bravo.

 

Zaposleni  Porto Montenegra, kao i neki klijenti, podržali su Akciju čišćenja morskog dna i obale na tivatskoj rivijeri, u organizaciji Zelenog tima Opštine Tivat. Akcija su se priključili i preduzeće Komunalno - Tivat d.o.o, JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao i članovi lokalnih ribolovačkih, ronilačkih i jedriličarskih klubova, učenici škola i ekološko opredjeljeni građani.

Željeli smo da se priključimo ovoj akciji kako bi dali doprinos lokalnoj zajednici, podigli svijest o očuvanju morskog dna i kvaliteta morske vode u Bokokotorskom zalivu. Zadovoljstvo mi je što su sa nama i neki od članova Kluba posade, kojima je matična luka Porto Montenegro, i koji borave i po nekoliko mjeseci u Tivtu. Imaju svijest o očuvanju prirode u zemlji u kojoj borave – te se nadam će ovo biti samo jedna u nizu akcija koje smo podržali kao Klub članova posade, istakla je zaposlena u kompaniji Adriatic Marinas Helen Quin.

 

A u susret Danu planete Zemlje 22. aprila, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i „Eko-centar Delfin" iz Kotora u utorak 21. aprila organizovaće akciju čišćenja priobalnog područja Risna. Početak je u 11 sati, a planirana je i sadnja ukrasnog bilja. Prije početka akcije, u 9.30 sati u Osnovnoj školi „Veljko Drobnjaković" počeće radionica „Održivo upravljanje otpadom". Kako je najavljeno, akciju će podržati učenici risanske škole, Mjesna zajednica Risan, „Komunalno Kotor" i Udruženje žena Risna.

 

VEZAN TEKST: SMEĆE !

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti