Svečano obilježavanje 20 godina od otvaranja Muzeja grada Budve

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u nedjelju, 19. novembra, u 19 časova u Muzeju grada Budve biće otvorena stalna (digitalna/virtuelna) postavka Muzeja grada Budve i predstavljanje najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika Starog grada. Na ovaj način se obilježava 20 godina od otvaranja Muzeja grada Budve.

Ova izložba predstavlja dio bogatog kulturnog programa kojim se svečano obilježava Dan opštine Budva.

Na proslavi jubileja i otvaranju izložbe obratiće se predstavnici Opštine Budva i Ministarstva kulture i Crne Gore, a izložbu će otvoriti dr Dragana Kujović, direktor Istorijskog instituta Crne Gore. Izložba je kao poseban projekat realizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva i firmom „Live&View Studio” iz Beograda. Autori izložbe su mr Lucija Đurašković i Marko Kentera.

Projekat virtuelne/digitalne postavke Muzeja grada Budve je stalna (virtuelna/digitalna) postavka i realizuje se kroz formu primjene najsavremenijih tehnoloških rješenja, u vidu višejezične internet/mobilne aplikacije „Hologradˮ, koja se nalazi u internet prodavnici ili na drugom mjestu na koje se korisnik automatski usmjerava. Ova interaktivna aplikacija povezana je sa kompatibilnim internet sajtovima koji je dopunjuju. To je multimedijalni digitalni prikaz izabranih muzejskih predmeta i lokacija kroz proširenu realnost. Ovom postavkom predmeta iz Muzeja i okolnih lokacija u Starom gradu Budve, Muzej grada Budve će imati prestižno mjesto na mapi evropskih muzeja po atraktivnosti i inovativnosti prikazivanja predmeta i lokacija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti