Svečano otvoren Hotel Falkensteiner Montenegro

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović preksinoć je u Budvi otvorio Hotel „Falkensteiner Montenegro“.

Ministar Radulović istakao je da je nekadašnji hotel „Queen of Montenegro“ bio perjanica turizma ne samo budvanske rivijere već i čitave Crne Gore, te izrazio uvjerenje da ga sada sa brendom „Falkensteiner“-a očekuju bolji dani.

„Bilo je dosta znakova pitanja kada smo krenuli sa realizacijom prije godinu dana, ali smo zajednički prošli sve izazove i večeras smo ovdje svi zajedno, sa još jednim velikim brendom, sa blizu 240 smještajnih jedinica i 500 krevera, i blizu očekivanih 50 00 posjetilaca do kraja godine.

On je napomenuo da je Crnu Goru prošle godine posjetilio 2,2 miliona turista, koji su ostvarili gotovo 13 miliona noćenja, što je 400 000 više u odnosu na 2016. godinu.

„Ukoliko se po jutru dan poznaje, ova sezona biće znatno bolja od prethodne. Tokom prva četiri mjeseca u kolektivnom smještaju imamo rast od 40 posto, što u apsolutnim brojevima iznosi 64 000 turista a to je dva puta više gostiju nego što smo imali 2014“., poručio je Radulović.

Ministar Radulović zahvalio se posvećenom timu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koji je tokom protekla četiri mjeseca kategorisao skoro 54 objekta, a tokom protekle dvije i po godine otvorio 4500 novih ležajeva koji omogućavaju ovakav rast. Kako je istakao, Crna Gora stabilno korača ka brojci od 100 novih otvorenih objekata do kraja ove godine.

Regionalni direktor kompanije „Falkensteiner Hotels and Residences“ za Crnu Goru i Srbiju Aleksandar Vasilijević zahvalio se na podršci svih partnera koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, Ministarstvu održivog razvoja i turizma, lokalnoj zajednici i OTP banci.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti