Svečanost za Lučonoše

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je danas u velikoj sali Opštine Budva najbolje učenike osnovnih i srednje škole, nosioce diplome "Luča".

Četrdeset sedam učenika sa diplomom "Luča" nagrađeni su za svoj predani i vrijedni rad i odličan uspjeh tokom školovanja.

Predsjednik Opštine Marko Carević istako je da je vrijeme u kojem živimo vrijeme informacija i znanja i poručio učenicima da će upravo oni sjutra praviti vezu između naše sredine i svijeta, između tradicije i budućnosti, između nauke i svakodnevnog života.

„Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti,“ dodao je predsjednik Carević.

Predsjednik Opštine poručio je učenicima da će Opština nastaviti da ih podržava na njihovom putu ličnog usavršavanja uvjeren da su oni garant razvoja grada.

„Naša opština nastaviće da vas podržava kroz stipendije najboljim studentima, uvjerena da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada.

Luča znanja koju nosite u sebi je najsigurniji znak da ovaj grad ima svijetlu budućnost, i da za vas, u njemu, uvijek mora biti mjesta!“

Direktor srednje škole “Danilo Kiš”, Ivan Ivanović, istakao je da smo danas ovdje „da nagradimo i proslavimo još jedan uspjeh“ učenika koji su naporno radili da ostvare zacrtane ciljeve i stignu do ovog prestižnog priznanja – diplome “Luča”.

Zahvalio se predsjedniku Opštine na bezrezervnoj podršci školi na čijem je čelu, i što našim učenicima možemo da uljepšamo đačko doba.

„Nadam se da će naša uspješna saradnja sa Opštinom Budva biti nastavljena i ubuduće, a sve u cilju da mladima Budve obezbijedimo što bolje uslove za napredak i sticanje novih vještina, kako kroz teoriju, tako i kroz praksu, u skladu sa napretkom novog vremena.

Još jednom Vam se u ime kolektiva i u svoje lično ime zahvaljujem, a maturantima želim svu sreću,“ zaključio je Ivanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti