Svinjište: riješen problem klizišta

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević i sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj prisustvovali su završetku radova na lokalitetu Svinjište kojim je trajno sanirano ovo klizište.

Višedecenijski problem klizišta eskalirao je prošle godine te se ukazala potreba da se pronađe trajno rješenje.

Privremena rješenja pokazala su se kao loša praksa, jer bi vremenom priroda učinila svoje - a teren na kojem se javlja klizište ostao u još gorem stanju.

Opština Budva angažovala je stručnjake sa Građevinskog fakulteta da urade projektnu dokumentaciju na osnovu koje su izvedeni radovi.

Vrijednost radova iznosi 135 000 eura.

Sekretarijat za komunalno - stambene poslove obnovio je i razdjelnu liniju na Topliškom putu, čime je saobraćaj na ovoj dionici postao bezbjedniji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti