Taxi javašluk

Taxi javašluk

Iako je sezona uveliko prošla, a broj nelegalnih taksista se smanjio, budvanskim ulicama i dalje krstari više od 500 taksi vozila. Opštinskom odlukom o regulisanju taksi prevoza predviđeno je da u gradu bude najviše 400 taksi vozila, odnosno duplo više od parking mjesta na taksi stajalištima. Međutim, haos zbog nemogućnosti da se opštinska odluka sprovede, doveo je blago rečeno do pravog haosa, a veliki broj taksi vozila, koji je u špicu ljeta dostizao i hiljadu, doprinosio je saobraćajnom kolapsu, koji je Budva preživljavala tokom avgusta. Međutim, nemogućnost da se kontroliše cjenovna politika, nerijetko je dovodila da su tiristi morali da plaćaju i po nekoliko puta veće cijene taksi prevoza, od onih kojih se pridržava većina, od ukupno 28 registrovanih taksi udruženja u gradu.

Mada je cjenovnik predviđao tokom ljeta da kilometar vožnje bude jedan euro, koliko i start, nerijetko, taksimetri su otkucavali višestruko veće iznose, jer su ih taksisti baždarali na čak pet tarifa.

 

Tako i poslednji slučaj, o kome bruji grad, gdje je taksi prevoznik, kako Primorske novine saznaju, bijeli pasat 5, naplatio ruskoj državljanki vožnju od Budve do Podgorice nevjerovatnih 300 eura. Prema riječima taksista, svi dobro znaju, ko i kako radi u gradu, jedino to ne vidi inspekcija i policija.

 

Iz Opštine obećavaju da će naredno ljeto stati na put nekontrolisanom divljem taksi prevozu, i broj taksi vozila svesti na brojku koja je predviđena odlukom koju je sačinio opštinski Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent.

 

Primjera radi u Dubrovniku broj taksi vozila je 90, a broj stanovnika duplo veći od Budve.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti