Tiho Vujović u Modernoj galeriji

U nedjelju, 8. marta 2020. godine, u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ biće otvorena izložba slika „tražimo jedni u drugima ono što nas spaja“ umjetnika Tiha Vujovića, kojom će biti obilježen 8. mart, međunarodni dan žena.

Izložba je dio projekta Crna Gora Jedan Grad, misije u kojoj umjetnik Tiho Vujović svojim dijelima i pozitivnom energijom spaja sve gradove u Crnoj Gori. Budva je nova tačka na njegovoj mapi ljubavi i prijateljastva.


Umjetnik ističe da je izložba posvećena najuzvišenijim, najljepšim, najmisterioznijim, najplemenitijim bićima u ovoj dimenziji našeg postojanja - majkama, sestrama, suprugama, ćerkama, ljubavnicama, prijateljicama i muzama SVIM ŽENAMA sa bezgraničnim poštovanjem i divljenjem.


Iz svog bogatog likovnog opusa umjetnik će izložiti 25 slika u tehnici ulje na platnu. Na otvaranju će se obratiti Itana Lalović ispred JU Muzeji i galerije Budve, Seka Slavković, profesorica geografije u JUSMŠ „Danilo Kiš” i članica savjeta JU Muzeji i galerije Budve, kao i sam umjetnik. Svojim božanskim glasovima izložbu će uveličati ženska vokalna grupa „HARMONIJA “.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti