Tivat nominovan za Green Destinations Sustainable Story Award 2021

Kao što je već poznato Tivat je aktivni učesnik u procesu pristupanja programu Green Destinations i dobitnik je nagrade za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu.

Za ovu nagradu su aplicirali TO Tivat i JP “Morsko Dobro” sa primjerom dobre prakse upravljanja Posebnim rezervatom prirode “Tivatska solila”. Sve destinacije na listi Top 100 za 2020.godinu takmičari su završnog dijela nagrada koje se svake godine organizuje na medjunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu.
Ove godine kategorije Green Destinations Story Awards su:

1. Zajednice i kultura
2. ITB Zemlja
3. Priroda i ekoturizam
4. Ostrva i morska obala
5. Covid i turizam
6. Izbor publike – People’s Choice Award

Posebni rezervat prirode “Tivatska Solila” je jedan od 6 nominovanih u kategoriji “Priroda i ekoturizam”. Ostali nominovani lokaliteti u toj kategoriji su: Khoadi Haos Conservancy, Namibija;
Kočevsko, Slovenija; Parnu, Estonija; Rolante, Brazil; Saba, Karipska Holandija.

Finalisti će, kao i do sada, biti proglašeni na ceremoniji koja će se održati tokom medjunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, 12.marta u 14h. Ove godine sajam se organizuje online. Glavni sponzori Green Destinations Story Award su ITB Berlin i GLP Films.

O dobitnicima odlučuje žiri u sastavu: Green Destinations, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Destination Stewardship Center, Ecotourism Australia, Global Ecotourism Network, Travelife for Tour
Operators, Vision of Sustainable Tourism, GLP Films, Sustainable First i TravelIndex.

Važni kriterijimi za odabir su: koliko su pristupi inovativni, koliko su efikasni u rješavanju stvarnih problemi u održivosti u turizmu i u kojoj mjeri se mogu primijeniti na drugim lokacijama.

Ove godine organizatori su dodali i “Green Destinations: People’s Choice Award” kao novu kategoriju u kojoj odlučuje javnost i nagrada će se dodijeliti destinaciji koja dobije najviše glasova do 3.marta.
Pozivamo vas da podržite Tivat i Posebni rezervat prirode “Tivatska Solila” i svojim glasom date doprinos da budemo dobitnik još jedne prestižne nagrade kada je u pitanju održivi turizam. Link za glasanje
je: https://greendestinations.org/peoples-choice-award/O Green Destinations Story Award:
https://greendestinations.org/events/gd-story-awards-itb/
Registracija za ceremoniju na ITB-u:
https://www.eventbrite.co.uk/e/green-destinations-story-awards-tickets-140292048293

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti