Tokom predstojećih praznika dežurni inspektori na usluzi građanima

Obavještavamo sve građane da će tokom predstojećih praznika biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa nekim od naših dežurnih tržišnih inspektora kako bi prijavili eventualna kršenja zakonskih propisa. To je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove.

“ Podsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da je pred nama Praznik rada, pa su praznični daniodnosno neradni dani nedelja 1., 2. i 3. maj.

Građani se mogu obratiti i pozivom na naš Call centar 080 555 555 gdje će dežurati službenici do 12:00h a nakon toga prijavu mogu ostaviti i našoj automatskoj sekretarici a istu će službenici proslijediti na dalju nadležnost već sljedećeg dana.

Zakonom o unutrašnjoj trgovini zabranjen je rad trgovinama tokom prazničnih dana, a kao izuzetak za koje ova zabrana rada ne važi navedene su apoteke; specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijace; štandovi - tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice; prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladišta za trgovinu na veliko.

Upozoravamo i apelujemo na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju predmetnu obavezu, kako ne bi došli u situaciju da organ nadzora nadležan za primjenu propisa - Uprava za inspekcijske poslove preko tržišnih inspektora preduzima propisane upravne mjere i radnje i izriče novčane kazne .

U svako doba građani se mogu obratiti dežurnim tržišnim inspektorima koji će postupati bez odlaganja i o tome obavijestiti glavnog mjesnog inspektora.

Kontakt telefoni dežurnih tržišnih inspektora:

068 808 875

068 808 873

067 260 644

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti