Tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirano 47 saobraćajnih nezgoda

Tokom vikenda, od 3. do 6. maja, na crnogorskim putevima evidentirano je 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok su tri lica zadobila teške, a 24 lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 985 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 14 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od tog broja 15 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, dva vozača su lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i šest vozača je lišeno slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode 10 vozača je lišeno slobode u Podgorici i tri vozača su lišena slobode u Pljevljima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti