Puštena u rad trafostanica „Rozino“ u Budvi

Novoizgrađena trafostanica 35/10 kilovolti „Rozino“ u Budvi, funkcionalno je ispitana i puštena u probni rad, dok će radnici Elektrodistruibucije Budva nastaviti, narednih nekoliko dana, da provjeravaju 10 kilovoltni sistem i postepeno priključuju pojedine izvode“, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

 

Investicija od izuzetnog značaja za metropolu crnogorskog turizma, vrijedna je oko dva miliona eura. Savremeno postrojenje zadovoljava najviše tehničko-tehnološke standarde, usklađene sa urbanističkim i ekološkim zahtjevima.

„ Priključenje novoizgrađene trafostanice na distributivnu mrežu, uoči „špica“ turističke sezone i te kako je relaksiralo budvanske elektrodistributere koji su tokom prošlogodišnje sezone ulagali ogromne napore kako bi se, zbog preopterećenja, izbjegao raspad lokalnog elektrodistributivnog sistema. Izgradnjom ovog objekta obezbijeđena je dodatna instalisana snaga od 2 puta 12,5 MVA i za duži period riješen problem nedostatka snage u gradskom jezgru. Rasterećene su trafostanice „Lazi“ i „Dubovica“, kao i 10 kilovoltna mreža i stvoreni uslovi za priključenje više novih objekata u tom dijelu Budve na distributivnu mrežu. Povećana je i pouzdanost i kvalitet napajanja električnom energijom svih kupaca na području Budve“,  navode iz EPCG.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti