Treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje biće objavljen 16. aprila

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće u petak, 16. aprila 2021. godine, treći Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim licima sa evidencije ZZZCG.

Bespovratna sredstva se finansiraju iz Projekta “Program grantova za samozapošljavanje” koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Pravo da se prijave na Poziv ima svako nezaposleno lica koje je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave Poziva, što predstavlja eliminatorni uslov. Nezaposlena lica, nakon toga, ulaze u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih info-motivacionih radionica, na kojima će dobiti sve potrebne informacije vezane za Javni poziv i “Program grantova za samozapošljavanje”, kao i uputstva i smjernice za pisanje svojih biznis planova.

Bespovratna sredstva u iznosu od 3 do 7.5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog Javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora sa ZZZCG.

Stoga, pozivaju se svi koji do sada nijesu pokušali da se otisnu u preduzetničke vode i iskoriste ovu priliku i apliciraju za treći Javni poziv grantova za samozapošljavanje.

Podsjećanja radi, ukupna vrijednost projekta "Program grantova za samozapošljavanje" je 3.5 miliona eura, a kofinansiraju ga Evropska unija i Vlada Crne Gore. ZZZCG je odgovoran za njegovu implementaciju u saradnjii sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarsvom finansija i socijalnog staranja uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Više informacija možete pronaći na sajtu Programa: www.eesp.me

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti