Trgovci obuće i odjeće traže da rade za praznike i ukidanje neradne nedjelje

NVO Novska butiga, koja okuplja trgovce  odjećom i obućom od Ulcinja do Herceg Novog, uputila je zahtjev Vladi i resornim ministarstvima zahtijevajući da im se dozvoli rad tokom predstojećih praznika, ali i da se tokom ljetnje sezone dozvoli rad nedjeljom. Naime, traže da im se dozvoli rad tokom praznika – u ponedjeljak 3. maja, petak 21. maja i u utorak, 13. jula.

“Bez dvojbe smatramo da se radni narod Crne Gore naodmarao, te da vise nema prostora za gubljenje niti jednog radnog dana. Naša djelatnost je sasvim  bila zatvorena preko 190 dana u posljednjih  14 mjeseci, na što smo još imali ograničeno i skraćeno radno vrijeme zbog policijskog časa. Za godinu  pandemije, država nam nije pruzila nikakvu pomoć, niti nas prepoznala kao ugroženu djelatnost.Ne vidimo način kako da zaradimo za plate, režije i osnovne troškove poslovanja, kada nam je ključ u bravi “, istočju iz ove NVO i dodaju:
“Molimo vas da HITNO usvojite naš zahtjev i dozvolite da državni sluzbenici koji redovno primaju zarade primljene iz državnog kredita, potrše nesto novca u našim prodavnicama i omoguće nam da taj isti kredit vraćamo.Molimo Vas da HITNO uzmete u razmatranje predlog Unije poslodavaca o radnoj nedjelji  tokom ljetnje turističke  sezone, te ovaj potez smatrate jednim od važnih priliva u budžet države.Naša je djelatnost diskriminisana  u odnosu na ugostitelje i prehranu, te je krajnje vrijeme da se taj stav promjeni.Molimo vas da naš zahtjev ne ignorišete da nam dozvolite da radimo. Dajte nam šansu da pokrijemo velike minuse izazvane Covid pandemijom” , zaključuju u  NVO Novska butiga.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti