Tržišna inspekcija u julu pronašla na tržištu Crne Gore 53 vrste opasnih i neusaglašenih proizvoda

Shodno Opštem programu nadzora proizvoda na tržištu za 2021.godinu, Tržišna inspekcija je tokom jula  vršila nadzor industrijskih šljemova. Osim planiranog nadzora, inspektori su vršili i reaktivni nadzor shodno informacijama sa RAPEX sistema, regionalne mreže, prijava potrošača i drugih izvora.

U ovoj oblasti Izvršeno je ukupno 67 inspekcijskih pregleda, na tržištu Crne Gore pronađeno je 53 vrste opasnih i neusaglašenih proizvoda u ukupnoj količini 3.904 komada, od čega 14 vrsta u količini 175 komada predstavlja opasne proizvode sa ozbiljnim rizikom, 33 vrste u količini 3.427 komada su opasni proizvodi koji ne predstavljaju ozbiljan rizik, dok 6 vrsta u količini 302 komada su neusaglašeni proizvodi.

Sa tržišta je povučeno (trajna zabrana prometa) ukupno 20 vrsta u količini od 477 komada opasnih i neusaglašenih proizvoda, u 1 slučaju (31 komad) je naložena mjera opoziva, dok je mjera  uništenja  sprovedena za 9 vrsta u količini 107 komada.

Od ukupno pronađenih opasnih proizvoda na tržištu, najzastupljenija grupa proizvoda  tokom julaje bila oprema lične zaštite i to oprema za plivanje i dječje naočare za sunce.

O opasnim proizvodima javnost je redovno obavještavana preko web sajta www.potrosac.me.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti