Tržišna inspekcija u maju vrši nadzor betonskih blokova

Tržišna inspekcija u kontinuitetu vrši nadzor proizvoda planiranih Opštim programom nadzora proizvoda na tržištu za 2021 godinu.

Inspektori će tokom maja sprovoditi nadzor betonskih blokova (proizvedenih od običnih  lakih agregata). To se navodi u saopštenju PR službe Uprave za inspekcijske poslove.
“Podsjećamo da ovi proizvodi moraju biti usaglašeni sa zahtjevima harmonizovanog crnogorskog standarda, u skladu sa Zakonom o građevinskim proizvodima. Proizvođač je obavezan da izvrši ocjenu i provjeru postojanosti svojstava betonskih blokova na osnovu sistema za ocjenu i provjeru svojstava i to shodno sistemu 2+ za Kategoriju I i 4 za kategoriju II. Koji sistem ocjene i provjere postojanosti svojstava proizvoda će proizvođač odabrati zavisi od krajnje upotrebe proizvoda i ispitanog svojstva. Osim navedenog, proizvođač je u obavezi da ocijeni svojstva za najmanje jednu bitnu karakteristiku proizvoda”, idtiču iz Uprave.
Tržišna inspekcija apeluje na proizvođače, ovlaštene zastupnike i uvoznike koji na tržište Crne Gore stavljaju betonske blokove koji su propisno označeni, da uz proizvode prilože izjavu o svojstvima i drugu tehničku dokumentaciju zavisno od ocjene i provjere postojanosti svojstava.

Tržišna inspekcija napominje da sve informacije moraju biti na crnogorskom jeziku.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti