Turistička inspekcija će narednih dana pojačano kontrolisati pušenje u lokalima u sjevernim opštinama

S obzirom na prijave koje pristižu Turističkoj inspekciji poslednjih dana koje se tiču nedozvoljene konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata, i to naročito na sjeveru zemlje, ova inspekcija će po tom osnovu intezivirati kontrole.

“Inače, ove kontrole Turistička inspekcija obavlja u sklopu redovnog nadzora po planu rada, pa je proteklog mjeseca izvršeno 344 kontrole po oosnovu Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Tom prilikom utvrđeno je 43 nepravilnosti, izdato 58 prekršajnih naloga u vrijednosti od 16.950 eura, a podnijeto je i 9 zahtjeva za pokretanje prkršajnog postupka za one slučajeve u kojima se u većem obimu krše mjere, pa se od suda zahtjeva izricanje viših iznosa kazne.Inače, shodno pomenutom zakonu kazne za fizička lica koja puše u zatvorenom prostoru su od 30 do 1.000, a za ugostiteljske objekte znatno rigoroznije - od 500 do 20.000 eura.Prilikom izricanja novčanih kazni vlasnici se najčešće pravdaju time da koriste terasu za pušenje, ne vodeći pri tom računa da li je terasa otvorenog ili zatvorenog tipa.Zato napominjemo ugostitelje da ćemo u narednim danima organizovati akcijske kontrole na sjeveru, kako bismo postigli veći stepen poštovanja ove odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda”, saopštila je PR služba Uprave za inspekcijske poslove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti