Turistička inspekcija kaznila nelegalno prevoženje putnika čamcima na moru

U jednodnevnoj akciji Turističke inspekcije i plovne jedinice Uprave policijie izvršene su kontrole pružanja usluge prevoza čamcima na našem moru.

Ukupno je kontrolisano devet čamaca i utvrđeno je da šest lica nije pribavilo potrebno odobrenje za rad, a na tri čamca se nisu izdavali fiskalni računi za pružene usluge.

Zbog ovih nepravilnosti podneseno je 9 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka – mjera kojom se od suda traži izricanje više kazne od one minimalne koja se može izreći na licu mjesta.

Uprava za inspekcijske poslove kroz ove planirane aktivnosti  Turističke inspekcije sprovodi kontinuiranu borbu protiv sive ekonomiije, pa će se dalje kontrole u ovom smjeru nastaviti.
Stoga pozivamo privrednike da posluju u skladu sa propisima, a građane da prijave uočene nepravilnosti na naš besplatni broj telefona 080 555 555 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., jer samo kroz sinergijski efekat sa građanima postižemo efikasnije rezultate.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti