Turistička organizacija opštine Budva lijepim aktivnostima obilježila Dan planete Zemlje 2022

Turistička organizacija opštine Budva i ovogodišnji Dan planete Zemlje obilježava lijepim, ekološkim aktivnostima, sadnjom stabala masline u zoni tvrđave Mogren i Starog grada. Zbog loših vremenskih uslova prethodne nedjelje, aktivnosti su pomjerene i realizovane u petak, 29. aprila.

Sadnja 22 stabla masline predviđena je na više lokacija u Budvi, 16 stabala je posađeno u zoni tvrđave Mogren, sa lijeve strane puta prema tvrđavi. Na ovaj način formirao se drvored koji će dodatno uljepšati prilaz tvrđavi Mogren i cijelu zonu, a sve u cilju revalorizacije ovog lokaliteta koji će nakon izvršenih pripremnih, konzervatorskih i drugih potrebnih radova koji su u toku, predstavljati jednu od najznačajnih turističkih atrakcija u Budvi. Preostalih 6 će biti posađeno u zoni Starog grada. Aktivnosti se realizuju, kao i prethodnih godina, u saradnji sa d.o.o. „Komunalno“ Budva.

Sadnji maslina je prisustvovala i delegacija Opštine Kamnik iz Slovenije, a ovom prilikom je Matej Slapar, predsjednik Opštine Kamnik, zajedno sa Nemanjom Kuljačom, direktorom Turističke organizacije opštine Budva, simbolično posadio jednu od maslina koje je TO Budva poklonila gradu povodom Dana planete Zemlje.

„Turistička organizacija opštine Budva uvijek sa posebnom pažnjom obilježava Dan planete Zemlje nizom lijepih, ekoloških akcija i aktivnosti koje podižu svijest ljudi o značaju očuvanja i zaštite životne sredine. Ove godine, simbolično ćemo posaditi 22 masline u Budvi i obilježiti 22. april – Dan planete Zemlje 2022. godine.“ zaključio je Kuljača.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti