Turistička organizacija opštine Budva pomogla edukativnu akciju Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR)

Sačuvajte svoju kožu, može vam trebati”, naziv je edukativne kampanje koju je pokrenulo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), a podržala Turistička organizacija opštine Budva štampanjem flajera koji će se narednih dana dijeliti po budvanskim plažama.

U edukativnim flajerima se nalaze brojne preporuke CDPR-a o tome kako sačuvati kožu, kako se mjeri nivo štetnog zračenja, koliki je rizik od obolijevanja od raka kože i slično.

U odjeljku “Pametno sa suncem” taksativno je istaknuto nekoliko ključnih pravila:
 Pogledajte sat (ne izlažite se suncu između 10 i 17 sati);
 Tražite sjenku ili je sami stvarajte;
 Pokrijte ruke i noge;
 Nosite šešir širokog oboda;
 Nanesite kremu za sunčanje;
 Bebe mlađe od godinu nikada ne izlažite suncu;
 Taman ten vas ne štiti od opekotina.

CDPR je humanitarna i nestranačka nevladina organizacija koja više decenija nastoji da pomogne oboljelima i članovima njihovih familija u borbi protiv ove opake bolesti. Edukativni materijal sa navedenim sadržajem ovo udruženje štampa i distribuira proteklih dvadeset godina po čitavoj Crnoj Gori, uključujući i Budvu. Planirano je da i ovoga puta u narednom periodu podjele 10.000 primjeraka flajera.

Akciju je podržala Turistička organizacija opštine Budva kao društveno odgovorna organizacija čiji je jedan od osnovnih zadataka bezbjedan boravak i odmor gostiju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti