Turistička ponuda Budve na najvećoj turističkoj berzi „ITB 2018“ u Berlinu

Turistička organizacija opštine Budva, turističke agencije “Adria“ , „Talas M“ i „Globtour Montenegro“  i hotelske grupe „Budvanska rivijera“ i „Montenegro Stars“ predstavile su turističku ponudu Budve na najprestižnijoj turističkoj berzi Evrope – „ITB 2018“ , koja se od 7. do 11. marta održava u Berlinu.

Tokom prvih dana sajma predstavnici TOB-a , na čelu sa izvršnim direktorom Mladenom Franovićem, sastali su se sa turoperatorima „TUI“  i „Thomas Cook“, kao i predstavnicima gradova i turističkih organizacija Berlina, Bremena, Kranja, Splita i Sarajeva. Bilo je razgovora i o nastavku saradnje sa poznatom svjetskom televizijskom mrežom „National geographic“, a za više informacija o bogatoj ponudi Budve, kao najznačajnijeg turističkog centra Crne Gore, interesovali su se i novinari berlinskih „Jutarnjih novina“ i zagrebačke „TV1“.

Budva se u Berlinu predstavlja zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i gradovima: Bar, Tivat, Kotor, Ulcinj, Podgorica i Herceg Novi.

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta na svijetu, sa preko 60 miliona turista godišnje. Pored već postojećih linija za Frankfurt i Dizeldorf, Montenegro Airlines uvodi i nove linije iz Tivta za Lajpcig i Minhen. Niskobudžetna avio kompanija Wizz Air leti za Memingen, a Ryan Air za Berlin, preko cijele godine dva puta nedjeljno.

Očekuje se da ovogodišnji ITB koji je okupio više od 10.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta posjeti preko 180.000 ljudi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti