Turistička ponuda Budve u glavnom gradu Švedske

U organizaciji Turističke organizacije opštine Budva crnogorska turistička privreda se predstavila na sajmu turizma „Panorama world festival“, koji se od 17.do 19. februara održava u glavnom gradu Švedske.

U Štokholmu su, pored budvanskih predstavnika, bile prisutne i turističke organizacije Podgorice, Bara, Herceg Novog i Tivta, hotelske grupe „Montenegro stars“ i „Budvanska rivijera“ i hotel „WGRAND“ iz Petrovca.


Prirodne ljepote Crne Gore, zdrava organska hrana, pjeskovite plaže, veliki broj sunčanih dana, vinske ture i avio dostupnost, neke su od glavnih tema koje su interesovale posjetioce. Dolazak u Crnu Goru svakako olakšava činjenica da kompanija „Ryanair“ ima organizovane letove Podgorica – Štokholm dva puta sedmično, dok se tokom ljeta uvode i čarter letovi na tivatski aerodrom u organizaciji turoperatora Thomas Cook-a i TUI-a.


Šveđani putuju u ogromnog procentu, trećina čak više puta godišnje, uglavnom odsjedaju u hotelima, a najbolji potrošači su starija populacija – istaknuto je na turističkom forumu koji je prethodio sajmu.
Turizam, kultura i gastronomija – teme ovogodišnjeg sajma, inspirisale su 150 izlagača i privukle više od 20.000 posjetilaca.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti