U Budvi 749 oboljelih, zatvorene škole, očekuje se pooštravanje mjera

U Budvi je 749 oboljelih, alarmantna epidemiološka situacija. Osnovne škole su zatvorene, nastava je u online režimu. Očekeje se donošenje strogih mjera, a gradonačelnik Marko Carević je juče pozvao Ministarstvo zdravlja da “zaključa” Budvu.

Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović je, povodom alarmantne zdravstvene situacije u opštini Budva, apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Crne Gore kojima se štiti javno zdravlje svih građana.

"Teške epidemiološke okolnosti koje se nažalost reflektuju u velikom broju zaraženih u našoj opštini ukazuju na neophodnost maksimalnog pridržavanja svih propisanih mjera. Upućujem molbu svim sugrađankama i sugrađanima da u narednim danima i nedjeljama pokažu visok stepen odgovornosti kako bi, zajedničkim snagama, sačuvali živote naših najmilijih i pružili podršku našim herojskim zdravstvenim radnicima. Pozdravljam ogromne napore Ministarstva zdravlja Crne Gore, koje u ovim izazovnim vremenima nastoji da očuva naš zdravstveni sistem i obezbijedi neophodne vakcine koje će omogućiti normalan život", poručio je Radović.

Dodaje da posebnu zahvalnost dugujemo zdravstvenim radnicima, ljekarima i medicinskom osoblju koji pružaju nesebičnu podršku u izuzetno teškim uslovima iskazujući nadljudski napor u borbi protiv koronavirusa. "Apelujem na pojačan nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mjera od strane inspekcijskih organa i nadležnih službi kako bi poštovanje mjera bilo potpuno, bez bilo kakvih propusta ili privilegija. S ponosom ističem da sam, zajedno sa svojim saradnicima, u stalnom kontaktu sa svim relevantnim ustanovama i nadležnim inspekcijskim službama, u cilju blagovremenog informisanja i adekvatnog reagovanja na novonastalu situaciju. Vjerujem da će vrijeme koje je pred nama pokazati visok stepen zrelosti i odgovornosti našeg društva u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa", istakao je Radović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti