U Herceg Novom uhvaćeni prevaranti, a u Baru lopovi


 Policija na primroju proteklih dana imala je pune ruke posla. Hapšenja je bilo u Baru i u Herceg Novom.
 Inspektori hercegnovske policije  proteklih dana, rasvijetlili su dva krivična djela prevara i podnijeli krivičnu prijavu protiv D.B. (37) iz Berana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara, kao i protiv državljanina Bosne i Hercegovine D.L. (50) iz Zvornika, koji se sumnjiči takođe za krivično djelo prevara.

D.B. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo prevara na štetu M.P. iz Herceg Novog, na način što nije u dogovorenom roku izvršio nabavku potrebnog materijala niti ugovorene radove na stambenim jedinicama – vlasništvo oštećenog, a za šta je unaprijed uzeo novčanu nadoknadu u iznosu od 1.500 eura. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom koje je kvalifikovalo krivično djelo. D.L. je, sumnja se, počinio krivično djelo prevara na štetu fizičkog lica iz Herceg Novog, na način što je od ovog lica, u dva navrata u periodu od 2009. godine do septembra 2012. godine, pozajmio novac u ukupnom iznosu od oko 6.400 eura koji nije vratio u dogovorenom roku.

 
Ni barska policija nije sjedjela skrštenih ruku pa su inspektori proteklih dana, rasvijetlili dva imovinska delikta i lišili slobode državljanina Republike Srbije I.P. (25) iz Valjeva, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, kao i R.V. (29) i A.M. (25), zbog osnovane sumnje da su počinili krivično teška krađa.

Sumnja se, da je I.P, u noći između 12. i 13. aprila 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju na način što je, obio vrata ugostiteljskog objekta „Napoleon“, lociranog u ulici M. Karađuzovića u Baru, a potom ušao u unutrašnjost objekta, ali je primjetivši vozilo koje se približavalo objektu, izašao van i pobjegao sa lica mjesta.

Policijski službenici su, 16. aprila 2014. godine, lišili slobode I.P, nakon čega je u zakonskom roku, uz izvještaj kao dopunu krivične prijave, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

R.V. i A.M. su, kako se sumnja, 16. aprila 2014. godine, u Baru, počinili krivično djelo teška krađa, na način što su, po dolasku u selo Velja Gorana - Bar, obili ulazna vrata na objektu –vlasništvo fizičkog lica i iz objekta otuđili više djelova od autobusa, ukupne vrijednosti preko 3.000 eura. R.V. i A.M. su, sumnja se, namjeravali da otuđene djelove utovare i odvezu vozilom sa kojim su došli na lice mjesta, ali ih je u vršenju krivičnog djela zatekao građanin koji je zadržao A.M. do dolaska policijskih službenika koji su A.M. lišili slobode. R.V. se dao u bjekstvo, ali su ga policijski službenici pronašli i lišili slobode.

Otuđeni predmeti su oduzeti i vraćeni oštećenoj strani.

Nakon lišenja slobode R.V. i A.M. su, danas, uz izvještaj, predati nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti