U Opštini Budva održan "AKCIONI DAN"

Predstavnici Unije srednjoškolaca Crne Gore uručili su juče zahvalnicu Opštini Budva za učešće u projektu „Akcioni dan 2022“, koji se organizuje uz podršku SHL (Schuler Helfen Leben) fondacije iz Berlina.

Petnaest srednjoškolaca iz Budve provelo je jučerašnji radni dan u lokalnoj upravi i bliže se upoznalo sa njenim radom u okviru projekta „Akcioni dan 2022“, u koji se Opština Budva uključila na inicijativu Unije srednjoškolaca Crne Gore.

Praktikanti su imali priliku da na licu mjesta vide kako je raditi u organima lokalne uprave, tačnije u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, Sekretarijatu za društvene djelatnosti i Službi menadžera, kao i da se bliže upoznaju sa načinom rada organa lokalne uprave i opisom poslova zaposlenih, što bi trebalo da im olakša izbor budućeg zanimanja, odnosno profesije.

“Akcioni dan” sprovodi se u zemljama Zapadne i Sjeverne Evrope još od 1968. godine, pod imenom “Action day” ili “Social day”. U Crnoj Gori je riječ o relativno mladom projektu, koji je otpočeo 2017. godine u Podgorici, a koji već polako prelazi u tradiciju.

Opština Budva izražava zadovoljstvo što je imala priliku da učestvuje u ovom projektu i što nam je pružena prilika da na jedan simboličan način pomognemo u realizaciji aktivnosti mladih ljudi

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti