U petak i subotu veče sprovođene intenzivne akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšću, Budvi i Tivtu od stane Uprave za inspekcijske poslove

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu u protekla dva dana, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 108 ugostiteljskih objekata (petak veče 49, subota veče 59), a utrvrđeno je 20 nepravilnosti i podnijeto 13 krivičnih prijava (petak veče 6, subota veče 7). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa. U Podgorici je podnijeto ukupno 7 krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: "WELDER PUB", "TARANTINO" "SPAGHETTI", "FERGUS", "CAPTAIN JACK'S", " MYKO" i "STO MANIRA" dok su u Nikšiću podnijete ukupno 3 krivične prijave i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: "PRIČA", "OKTOBERFEST BEER HOUSE" i "ATRIUM", u Budvi 1 krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "BAMBUS", dok su u Tivtu podnijete 2 krivične prijave protiv odgovornih lica u "NAVALE KITCHEN & BAR" i "MAREA".

U Podgorici su donijeta 2 rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta ( kafe bar "VANILLA" i "restoran "STARA KUĆA").

Za dva objekta donijeta su rješenja o zabrani rada (kafe picerija "PEKARA" u Nikšiću i kafe bar "FERGUS" u Podgorici).

Izdato je 7 prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 5.650 eura, dok je podnijeto 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima za prekršaje.

Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta podnijeta su ukupno 4 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije podnijeta je krivična prijava protiv odgovornog lica u dječijoj igraonici "KVART" zbog postupanja suprotno Odluci Vlade Crne Gore (održavanje dječijih rođendana).

Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda utvrdila 6 nepravilnosti, izrekla 10 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.700 eura.

Zbog organizovanja svadbi, uprkos zabrani svadbenih okupljanja, vlasnici 2 ugostiteljska objekta ("STARA KUĆA" i "MOVIDA") biće privedeni Upravi policije i protiv istih, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem biće podnijeta krivična prijava.

Danas će se kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore, a o eventualnim nepravilnostima javnost će biti naknadno informisana.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti