U protekla dva mjeseca 12.157 kontrola mjera. U sljedećem periodu pojačani nadzor kovid potvrda

Uprava za inspekcijske poslove je u protekla dva mjeseca tokom ljetnje sezone izvršila je 12.157 inspekcijskih pregleda u dijelu poštovanja važećih epidemioloških mjera, u kojima su utvrđene 123 nepravilnosti.

Za počinjene prekršaje, inspektori su izdali 142 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 116.750,00 € i podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje.
Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, tokom jula i avgusta donijela je i 14.163 rješenja o smještaju u samoizolaciji i izvršila 1.819 kontrola lica koja su u samoizolaciji.

Napominjemo da se epidemiloška situacija u Crnoj Gori pogoršala, što se očekivalo za novi jesenji talas koji je pred nama, pa inspektori daju sve od sebe da su što prisutniji na terenu i da tokom kontrole nalože otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Napominjemo da su, tokom ljetnjih mjeseci, gosti boravili u baštama lokala, a u periodu koji slijedi gosti koji borave u unutrašnjosti lokala moraju imati kovid potvrde, pa su naši inspektori započeli pojačane kontrole posjedovanja ovih potvrda. Prekršioci ove mjere rizikuju krivične prijave, dok za nepoštovanje ostalih epidemioloških mjera inspektori će izricati novčane kazne.
Pozivamo ugostitelje i sve građane, da budu odgovorni, vakcinišu se i obezbijede normalno odvijanje života u svim sferama i sebi  i drugima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti