U Šangaju otvoren najviši hotel na svijetu

U Šangaju je 19. juna otvoren najviši hotel na svijetu, a nazvan je J Hotel Shanghai Tower.

Nalazi se na visini od 632 metra, a smješten je u zgradi koja je najviša u Kini. Ima 165 luksuznih soba, a od toga su 34 apartmana.

Najskuplji apartman je nazvan "Šangajski apartman" i prostire se na 380 kvadratnih metara. Osim spavaće sobe, ima salon, radnu sobu, kuhinju, prostor za fizioterapiju i prostor za odijevanje.

Najjeftinije noćenje košta 557 dolara, dok noćenje u "Šangajskom apartmanu" košta 10.467 dolara. Ima sedam restorana, a jedan od njih se nalazi na 120. spratu. Između ostalog, u restoranima se služi japanska i italijanska hrana. J Hotel je dio jednog od najvećih kineskih hotelskih lanaca koji se zove Jin Jiang International. Lanac je u vlasništvu državne komisije za nadzor i upravljanje.

Uprkos tome što je pandemija znatno pogodila turizam, širom svijeta se odvija utrka u tome ko će napraviti najbolji i najviši hotel, piše CNN.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti