U Sloveniju se iz Hrvatske u zadnja tri dana vratilo 60.000 građana

U SLOVENIJU se u protekla tri dana iz Hrvatske vratilo više od 60.000 Slovenaca kako bi izbjegli obveznu 14-dnevni karantin, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, a prenosi index.hr.

Podsjećajući da je u ponedjeljak u ponoć istekao rok koji je vlada dala svojim državljanima i strancima sa stalnim prebivalištem u Sloveniji da se vrate kući kako bi izbjegli karantenu, Hojs je rekao da se u predviđenom roku vratila velika većina, no da se, prema neslužbenim ocjenama iz hrvatskih izvora, u Hrvatskoj nalazi još 30 do 40 hiljada

Riječ je, dodao je Hojs, vjerovatno o Slovencima koji u Hrvatskoj imaju nekretnine ili plovila, penzionerima ili ljudima bez djece, ali i onima koji računaju da bi se Hrvatska mogla ponovo vratiti na "žutu" listu epidemiološki sigurnijih država, kazao je ministar.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti