U zaleđu Budve 50 km uređenih pješačkih staza za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Svi gosti i građani Budve koji žele da promijene ambijent i osim u moru, uživaju i u nešto drugačijim predjelima, ne moraju napuštati granice budvanske opštine.

Turistička organizacije opštine Budva je u saradnji sa NVO „Primorje“ i NVO „Paštrovska lovačka organizacija“ i ove godine uredila oko 50 kilometara pješačko-planinarskih staza koje prolaze kroz budvansko zaleđe, povezujući autentična primorska sela i značajne kulturno-istorijske, pretežno vjerske, objekte.

Ljubitelji prirode i aktivnog odmora mogu obići ove pješačke staze na sledećim lokacijama:

 Lastva – Krapina – Pobori – 5 km;

Koložunj – Stanjevići – Brajići – 7 km;

Brajići – crkva Svetog Đorđa – 3 km;

Koritnica – Jarišta – Krapina – 10 km;

Stanjevići – Lapčići – 3 km;

Presjeka – Poljice – Ograđenica – Pečkovica – Lipa – 22 km;

Tudorovići – Ograđenica – 2.5 km;

Crkva Sv.Đorđa – Kuljače – 1.5 km.

 Sve staze su uređene i adekvatno obilježene i predstavljaju neophodnu dopunu turističke ponude budvanske rivijere, posebno u vremenu koje obilježava pandemija virusa COVID 19, a koja je podsjetila na značaj boravka u prirodi i očuvanja životne sredine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti