Ugostitelji bilježe veći promet

Promet u ugostiteljstvu u Crnoj Gori u trećem kvartalu 2013. godine u odnosu na isti period prethodne godine bilježi rast u tekućim cijenama za 2,1%. To je danas saopštio zavod za statistiku - MONSTAT.

Promet u ugostiteljstvu obuhvata vrijednost izvršenih ugostiteljskih usluga (hrana i napici, pića, smještaj) i drugih usluga uobičajnih u ugostiteljstvu (wellness, sportske usluge, kongresne dvorane, itd). U vrijednost tih usluga uključen je i porez na promet.

 

Obračunati PDV odnosi se na vrijednost obračunatog PDV-a za odgovarajuću vrstu usluga u izvještajnom kvartalu.

 

Ugostiteljska poslovna jedinica je ugostiteljski objekat preduzeća koji u poslovnom, građevinskom i funkcionalnom pogledu čini zaokruženu cjelinu i ima izdvojen prostor i poslovnu funkcionalnost za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

 

Zaposlenima u ugostiteljstvu smatraju se lica koja su radila isključivo na poslovima ugostiteljske djelatnosti

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti