Ugostitelji kolo vode u gradu: Neki od njih prijetili angažovanima u Kotor Artu

„Koncert hrvatskog pjevača Džibonija koji je nedavno održan u okviru KotorArta posjetio je veliki broj ljudi, a atmosfera je bila zaista lijepa. Međutim, dužan sam da obavijestim kotorsku javnost da je pomenuti koncert umalo bio prekinut zbog narušene bezbjednosti angažovanih u KotorArtu" – kazao je za Radio Kotor direktor „Don Brankovih dana muzike" Ratimir Martinović On kaže da su zaposleni i angažovani u Kotor Artu bili vrijeđani od strane pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata u Starom gradu.  

„ U susret koncertu smo napravili jedan konstruktivan sastanak sa predstavnicima Unije privatnih poslodavaca Stari grad i većina njih se dogovora pridržavalo, ali su pojedinci zaista učinili sve da se dogovor prekrši. Za vrijeme koncerta je došlo do verbalnog , a skoro i do fizičkog obračuna. Zaposleni, angažovani u KotorArtu kao i ja bili su izloženi prijetnjama i vrijeđanju što je nedopustivo" – kaže Martinović.  

11745622 1007753035944241 5371097454126180704 n
Postavio je pitanje daljeg održavanja programa Kotor Arta. 

„Da li grad ima jasnu politiku što treba da se dešava na gradskim pijacama? Možemo li naći način da svi koristimo javne prostore uz dogovor? Imamo li punu logističku pomoć i bezbjedonosnu situaciju u kojoj sve programe možemo održati do kraja? – pita se Martinović.  

Martinovic-Ratimir-06Ističe da će, ukoliko izostane reakcija nadležnih, biti primoran da otkaže ostatak programa.  

„To je posljednji korak. Nisam čovjek koji pravi dramu, ali ovako prosto ne ide i ovim putem upućujem apel nadležnima da reaguju" – kaže Martinović.  

On navodi i da je obavio razgovor sa predstavnicima ugostitelja i predsjednikom opštine Aleksandrom Stjepčevićem.  

„Predsjednik opštine nas je saslušao i izrazio spremnost da pomogne u rješavanju problema. Zahvalni smo na dosadašnjoj finansijskoj podršci. Nadam se da će i gradonačelnik i ugostitelji učiniti sve da se ova situacija riješi sa pozicija kulture i potreba umjetnosti, a to je ono što grad promoviše i u evropskim i svjetskim okvirima" – kazao je Martinović. 


Iz Unije privatnih poslodavaca stiglo izvinjenje

Predsjednik Unije privatnih poslodavaca Stari grad Rajko Milunović u izjavio za Radio Kotor izvinio se zbog istupa jednog od ugostitelja koji je vrijeđao i prijetio zaposlenima u Kotor Artu. 

„Prije održavanja koncerta Džibonija smo napravili dogovor sa Ratimirom Martinovićem i ograđujemo se od poteza pojedinaca koji su prekršili naš dogovor. Izvinjavamo se gospodinu Martinoviću, a izvinjenje će uputiti i akter ovog incidenta. Tu smo da damo doprinos kulturi grada pa ćemo se u budućnosti u skladu sa tim i ponašati" – kazao je Milunović. 

Zbog čega postoje pravila i ugovori?


Podsjetimo da je prošle godine, za vrijeme održavanja Bokeljske noći, jedan od ugostitelja čije se lokal nalazi na glavnom gradskom trgu, prekinuo muzički segment zvaničnog programa, ulazeći u verbalni konflikt sa organizatorima. 

Opštinski organi, očigledna je stvar, godinama tolerišu određeni broj ugostitelja koji se ne pridržavaju propisanih odluka, dok gotovo nije zabilježeno da su nadležne institucije, u svrhu kvalitetnijeg održavanja muzičkih i ostalih javnih manifestacija na gradskim trgovima, iskoristile pravo iz Ugovora o zakupu ugostiteljskih objekata da zatraže od vlasnika da za vrijeme trajanja događaja uklone baštenski mobilijar.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti