UIP sačinila plan nadzora za festival „Sea dance“

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, mr Ilir Harasani, sa pomoćnicom Anom Vujošević, dan pred početak velikog muzičkog festivala „Sea dance“, posjetio je Budvu i održao sastanak sa koordinatorkom za ovaj grad i svim inspektorima angažovanim u pojačanom nadzoru u sezoni.

Na sastanku je usaglašen plan aktivnosti koje će Uprava za inspekcijske poslove sprovoditi za vrijeme trajanja festivala (26.8-29.8.2021. godine) kako bi se obezbijedila i sačuvala povoljna zdravstvena situacija i poštovanje epidemioloških mjera, koje će kontrolisati sanitarni inspektori. Svoje aktivnosti na terenu, inspektori Uprave za inspekcijske poslove započeće danas, od 10 do 18 h provjerom rezultata testova angažovanih lica za održavanje festivala (ukupno 315 lica).

I pored činjenice da je određen broj inspektora Uprave za inspekcijske poslove onemogućen da vrši svoju dužnost usljed registrovanog virusa covid-19, Uprava je, u skladu sa raspoložovim kapacitetima, odredila optimalan broj inspektora koji će odgovoriti, zaista velikom zahtjevu na terenu, jer se po riječima organizatora očekuje prosječno po 10.000 posjetilaca dnevno.

Na festivalu će biti 2 velika ulaza, sa ukupno 8 punktova, od kojih su 2 punkta predviđena za VIP goste.

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, ulaz će biti prohodan za one posjetioce koji imaju dokument: 1. da su potpuno vakcinisani sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa ili prvom dozom vakcine, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove; 2. posjeduju negativan rezultat PCR test na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa; 3. posjeduju pozitivan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili 4. posjeduju negativnan rezultat brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.
Za one koji ne posjeduju ni jedan od navedenih dokumenata, organizatori festivala su obezbijedili brze antigenske testove po povlašćenim cijenama i ovo testiranje će se od četvrtka 26.8. do nedjelje 29.8.2021. godine od 18:00 časova obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, a sprovodiće ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.
Oni posjetioci kod kojih je, nakon sprovedenog testiranja, registrovano prisustvo virusa Covid-19 ići će u crvenu zonu, poseban izlaz, gdje će, nakon uručenog rješenja o smještaju u samoizolaciju na licu mjesta, biti upućeni u karantin.
Nakon održanog sastanka sa inspektorima, direktor Uprave za inspekcijske poslove je, sa pomoćnicom Anom Vujošević i koordinatorkom za Budvu, Marinom Radulović, posjetio Buljaricu, mjesto gdje će se održati “Sea dance” festival i sa menadžerom i organizatorima obišao teren i zaključio da je sve spremno u skladu sa najavama organizatora, dao podršku organizatorima i poručio da će za sve potrebne akcije od strane UIP-a tokom četvorodnevnog festivala imati podršku.
Podsjećamo da je Sea Dance u saradnji sa Lake Festom, Bedem Festom i Podgorica Film Festom pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih, a Uprava za inspekcijske poslove podržava u potpunosti ovaj tip kampanje i ovim putem poziva sve građane da se vakcinišu i da se pridržavaju propisanih mjera kako bi sačuvali zdravlje svih nas.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti