Uključenost mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe

Pozivamo sve mlade, predstavnike/ce institucija i nevladinih organizacija, kao i nastavnike/ce da pristvuju događaju koji će se održati u Omladinskom klubu Budva u četvrtak od 11-13h.

Workshop “A meaningful youth participation in INTERREG IPA:How to enable young people to take action?” - Youth Club, TQ Plaza, Budva, Montenegro | 2 March 2023 | 10:45h

Prijava na linku - https://forms.gle/rkwxr7BoP15ceGgCA

Događaje organizuje Institut za saradnju i razvoj u Albaniji (CDI) u partnerstvu sa Evropskom komisijom, a u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, Unijom srednjoškolaca u Crnoj Gori i Mrežom za mlade Crne Gore.

Kao što je naglašeno kroz „Manifest za mlade od mladih za oblikovanje evropske politike saradnje“, postoji potreba da se mladi i lokalne zajednice dodatno informišu o dostupnim prilikama i pozivima koji proizilaze iz takvih projekata. Interreg IPA i EUSAIR nude mladim ljudima da budu dio procesa donošenja odluka o raznim pitanjima i da razviju projekte koji mogu donijeti promjenu. Konkretno, predstojeći periodi finansiranja novog Interreg IPA programa mogu pružiti nekoliko mogućnosti posebno mladim ljudima, između ostalog: akcije podrške mladima i nezaposlenim osobama, s ciljem sticanja vještina i profesionalnih kvalifikacije kroz istraživanje i inovacije, kulturni turizam, podršku mehanizmima zapošljavanja i zajedničkim naporima u prekograničnim područjima u cilju otvaranja novih radnih mjesta u oblasti turizma, cirkularne ekonomije, klime itd.

Radni jezik na događajima je engleski.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti