Umanjeni računi za redovne platiše

Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 57 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 209.809 kupaca To je, saopštili su iz EPCG,  rekordan broj domaćinstava koji redovno izmiruju svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Domaćinstva su u maju 2021. godine potrošila 88.071.884 kilovatsati električne energije, što je oko 18 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu, a u odnosu na maj 2020. potrošnja je skoro identična.
Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 24, 24 eura, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 15,44 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 28,96 eura.
Čak 71,42 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 17,88 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 9,43 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,27 odsto.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti