UNWTO raspisuje poziv za preduzetnike pod nazivom „Ugostiteljski izazov“

UNWTO raspisuje četiri nova poziva čiji je cilj pružanje pomoći u ponovnom pokretanju turizma, a jedan od njih je i tzv. „Ugostiteljski izazov“.

„Ugostiteljski izazov“ u saradnji sa akademskom institucijom Sommet Education je globalni poziv koji ima za cilj da zaprimi projekte koji mogu pomoći ugostiteljskom sektoru da se ponovo pokrene. Ovo takmičenje je osmišljeno tako da identifikuje ideje i pojedince koji su u stanju da ubrzaju oporavak uz promovisanje inkluzivnosti i održivosti u ovom sektoru kako bi izumjeli ugostiteljstvo sjutrašnjice.

Trideset finalista imaće pravo na punu stipendiju u okviru 15 različitih programa u oblasti ugostiteljstva, kulinarstva i slastičarskih umjetnosti, (bachelor, master, MBA) koje se nude u svjetski poznatim akademskim institucijama Sommet Education: Glion Institut za visoko obrazovanje u Švajcarskoj i Londonu, Les Roches u Kranj Montani u Švajcarskoj, Les Roches Marbelja u Španiji i Ecole Ducasse u Francuskoj.

Među 30 pobjednika, tri najbolja i najinovativnija preduzetnička projekta dobiće sredstva za podršku početnom razvoju od strane Eurazea, vodeće globalne investicione grupe kojoj pripada i Sommet Education.

Rok za aplikacije je 31. avgust 2020.

Na linku niže možete direktno aplicirati:

https://learn.sommet-education.com/unwto-hospitality-challenge.html 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti