UO ZZZ CG: Šansa za još 580 nezaposlenih sa evidencije

Kroz program “Direktno otvaranje radnih mjesta – Javni rad“ šansu za zapošljavanje, na određeno vrijeme u trajanju do četiri mjeseca, dobiće 580 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda – odlučio je Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Za realizaciju tog programa, za poslove od javnog interesa socijalnih, humanitarnih, edukativnih, ekoloških, komunalnih, infrastrukturnih sadržaja kao i očuvanja kulturnih i istorijskih spomenika izabrano je 110 izvođača programa, za šta je opredijeljeno 815 hiljada eura odnosno 410 eura po učesniku programa.

Program “Direktno otvaranje radnih mjesta – Javni rad“ namijenjen je posebno osjetljivoj grupi nezaposlenih: licima bez školske spreme ili sa završenom osnovnom školom, nezaposlenim ženama kao i licima koja su na evidenciji Zavoda duže od 12 mjeseci.

Ugovori sa izvođačima programa biće potpisani u toku sljedeće sedmice, nakon čega će početi i njegova realizacija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti