Upoznajte izuzetno rijetko stvorenje čudovišnog izgleda

Kako bi preživjela priroda se pobrinula da joj osigura neophodne posebne atribute.

'Crni morski vrag', riba iz porodice Melanocetusa tako je razvila bizarnu šiljastu krunu koja proviruje iz njene glave. Ovi šiljci isijavaju svijetlost koja privlači sitna morska bića kojima se 'crni morski vrag' hrani.

Ova vrsta se izuzetno rijetko može vidjeti u prirodi i, kako tvrde naučnici s istraživačkog instituta Monterey Bay Aquariuma, ovo je prvi video 'crnog morskog vraga'.

Video je snimljen na dubini od 600 metara ispod morske površine, negdje u blizini obale Kalifornije.

Iako su zastrašujućeg izgleda, ove male grdobine su dugačke tek oko 9 centimetara. Muški primjerci su čak i kraći, a jedina im je svrha da se pare sa ženkama prije nego umru.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti