Upozorenje organizatorima koncerata

Ministarstvo zdravlja Crne Gore sa kolegama iz Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije neće sjedjeti skrštenih ruku zbog neodgovornih organizatora većine koncerata i ostalih festivala koji izlažu riziku zdravlje građana i ozbiljno dovode u pitanje uslove rada i života u našoj zemlji.

Upozoravamo sve organizatore svih masovnih manifestacija da su dužni da, prilikom najave tih događaja, da podsjete svoje očekivane posjetioce da im ne mogu pristupiti BEZ:
1) Potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili
2) Negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati ili
3) Brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h, ili
4) Pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili
5) Pozitivnog rezultata serološkog testa - antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana.
Važno je da su i građani svjesni da se, ukoliko nijesu vakcinisani, izlažu velikom riziku. Odlaganje vakcinacije znači korak bliže bolnici u slučaju obolijevanja. Ponavljamo upozorenje da će aktuelne mjere koje, između stalog, omogućavaju održavanje festivala na otvorenom, a koje važe do 16. jula, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, momentalno i bez odlaganja biti pooštrene.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti