Uprava policije: Apel vozačima: Strpljivo i bezbjedno do odredišta

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je posljednjih dana došlo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Usljed povećanog priliva turista, povećane frekvencija saobraćaja na našim putevima, prvenstveno ka primorskim opštinama, umor, nepažnja i nepoštovane saobraćajih propisa i dalje najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Ono što dodatno zabrinjava je, da su najčešći prekršaji vozača, koje uočavaju policijski službenici neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na "punoj liniji" upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Skrećemo pažnju da ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj.

Zbog toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredeljujući za oprezniju vožnju, već da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenicima će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo, prevnentivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti