Uprava policije: Za razbojništvo u pokušaju, dvje teške krađe i krađu u Budvi odgovaraće šest osoba

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Naime, u Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac.

U cilju rasvjetljavanja ovih događaja pripadnici budvanske policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri lica za koja se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetna lica stara 15 i 17 godina.

Osim toga, 10. februara je jedno lice iz Budve prijavilo policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznata lica upotrebom podesnog predmeta otuđila veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

Policija je radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22).

Protiv ovih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku.

Nadalje, 12. februara je lice zaposleno u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavilo policiji da je nepoznato muško lice uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušalo otuđiti novac iz pomenutog objekta.

Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su lice koje je pokušalo da izvrši razbojništo – F.L. (25) sa Kosova.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka.

F.L. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti