Uprava za inspekcijske poslove održala sastanak sa pripadnicima Uprvave policije i Vojske Crne Gore

U prostorijama Uprave za inspekcijske poslove održan je гadni sastanak sa predstavnicima Uprave policije i Vojske Crne Gore.

Na sastanku su prisustvovali ispred Uprave za inspekcijske poslove v.d. direktora, mr llir Harasani, pomоćnica direktorа Ana Vujošević i glavna turistička inspektorka, Svetlana Sljivančanin; ispred Uprave policije direktor, Zoran Brđanin i načelnik Odsjeka za granične provjere, Slavko Vojinović i ispred Vojske CG brigadni general Milutin Đurović i kapetan fregate Željko Ojdanić. Povod sastankа је јedna od sugestija sa Sjednice Vlade održane 30.08.2021. godine, a to je bolja saradnja ovih organa i analiza budućih aktivnosti, shodno zakonom datim nadležnostima, s ciljem kontrole poštovanja epidemioloških mjeга koje su na snazi i adekvatno postupanje prilikom sprovođenja kaznene politike od strane nadležnih službi.

 V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove je u uvodnom obraćanju pozdravio sve prisutnе i zahvalio se na prisustvu i iskazanoj dobгој volji da daju svoj doprinos u kvalitetnom rješavanju ovog pitanja. Nakon osvratanja na zakonske nadležnosti ova tri organa, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i drugih materijalnih zakona, definisan je plan spгovođenja zajedničkih aktivnosti. Svi prisutni su se saglasili da je potrebno da se, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja, delegiraju kompetentni i ljudi sa iskustvom ispred svakog organa, koji bi zajedno činili radno tijelo za analizu, koordinaciju, zajedničke aktivnosti i procjenu opeгativnog okvira prilikom sprovođenja donijetih mjera, prema zasebnim, jasno utvrđenim nadležnostima, a koje tijelo bi bilo formirano aktom Vlade Crne Gore.

Uvažavajući sugestije Vlade Crne Gore, prisutni su donijeli zaključak da će Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, od sjutra vršiti pојаčan nadzor nad poštovanjem epidemioloških mjera, pojačanu kontrolu poštovanja гješenja о smještaju u samoizolaciju, kao i kontrolu postojanja lica odgovornih za provjeru jednog od Nacionalnog covid sertifikata za ulazak u unutrašnjost ugostiteljskog objekta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti