Upravljanje obalnim područjem Mediterana

U Marseju održan Treći radni sastanak Mreže agencija i institucija Evrope i Mediterana koje upravljaju obalnim područjima – EMCA (Network of European and Mediterranean Coastal Agencies).

Ovom sastanku, ispred Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, prisustvovale su pomoćnik direktora Ivana Franeta i Dijana Došljak. Sam događaj je održan u okviru “ICO Solution Commitments’ Days” , paralelno sa Svejtskim kongresom Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN).

Ovaj sastanak imao je za cilj razmijenu iskustava i informacija vezanih za upravljanje obalom, kao i predstavljanje tekućih projekata i aktivnosti na sprovođenju ekološke restauracije u obalnim ekosistemima. U okviru toga, predstavnici Javnog preduzeća su prisutnima predstavili aktivnosti i projekte koji su realizovani i koji se realizuju na području Posebnog rezervata prirode “Tivatska Solila”, a u cilju ekološke restauracije i suočavanja sa posledicama klimatskih promijena.

Pored toga, cilj sastanka bio je i povezivanje evropskih i mediteranskih obalnih agencija, kao i jačanje mreže Organizacija uključene u očuvanje prirodnih područja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti