Upravljanje plastičnim otpadom

Kancelarija za EU integracije i saradnju poziva sve zainteresovane da se prijave na dvodnevnu radionicu koju organizuje Opština Budva kroz TAIEX program podrške koji je omogućila EU.

Radionica će biti organizovana 11. i 12. aprila na temu ''Upravljanje plastičnim otpadom sa posebnim osvrtom na priobalje'' a vodiće je eksperti EU koji će prenijeti svoja znanja i iskustva iz te oblasti a koja bi mogla biti relativno brzo primjenjena posebno u priobalnom dijelu.

Crna Gora je uz Albaniju najveći zagađivač Jadranskog mora plastičnim otpadom stoga je tema ove radionice prepoznata kao posebno važna ukontekstu procesa integracija, posebno imajući u vidu da Crna Gora treba da zatvori poglavlje 27. koje tretira oblast zaštite životne sredine.

Pozivamo sve zainteresovane pojedince, predstavnike javnih preduzeća koja se bave tretmanom otpada, NVO i obrazovne institucijeda se prijave za učešće na radionici, Link za prijavu se nalazi ispod a ukoliko budete imali problema sa registracijom obratite se na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Krajnji rok za prijavu je 21.03.2022.godine i poziv nije ograničen za teritoriju Budve. Ukoliko je udaljenost mesta boravka veća od 20 kilometara, putni troškovi se nadoknađuju.

https://webgate.ec.europa.eu/TMSWebRestrict/resources/js/app/index.html#/pax/list/eyJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJldmVudGlkIjo4MTYxMSwiZXZlbnRpbnZpdGVyaWQiOjEwMzUsInJvbGUiOjEsInRva2VudHlwZSI6MSwidGltZXN0YW1wIjoxNjQ3MjU0ODQ2NzM5fQ.sm6BzEimUI7e3JuNBao8ayjf2HcDoQpCDGAaO-N4dWs?role=LCO_-_Single_Country&country=Montenegro ''

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti